Werk van Corrie Hagenaars: kunst in de Maanstraat

in dossier: Hagenaars-Levolger, Corrie

28 mei 2009 Auke
(uit: BN/DeStem van donderdag 28 mei 2009; door Sanne Schelfaut) BERGEN OP ZOOM - Wijk Oost krijgt er een kunstwerk bij. Buurtbewoners en schoolkinderen van basisschool Het Kompas onthullen vrijdag 19 juni een beeld van de Bergse kunstenares Corrie Hagenaars in het plantsoen aan de Maanstraat.

"Het leuke is dat het initiatief voor een kunstwerk van de bewoners van de Maanstraat afkomstig is. Het past prima in het stuk groen in deze straat. In samenwerking met stichting KidOR zijn we aan de slag gegaan. Ook de leerlingen van groep 8 van Het Kompas zijn actief betrokken bij dit project. Zo zullen ze het kunstwerk onderhouden.
Met dank aan de ondernemers van het Zonneplein en ons eigen welzijnsfonds kunnen we het beeld bekostigen", vertelt Bas Nieuwburg, vice-voorzitter van wijkcommissie Oost.

De bewoners laten nog even in het midden wat er precies in het plantsoen komt te staan. "De Maanstraat ligt in de sterrenbuurt, daar heeft het mee te maken", ligt Nieuwburg een tipje van de sluier op. De gemeente maakte gisteren bekend dat de Maanstraat niet alleen kunst, maar ook extra parkeerplaatsen krijgt om de bezoekers van de winkels aan het Zonneplein op te vangen.

terug