Kunstenares Corrie Hagenaars (rechts) onthult het beeld Sterrenkinderen in de Sterrenbuurt.

ware grootte
465 x 464px (242,7Kb)
foto: Chris van Klinken/het fotoburo

Kunstenares Corrie Hagenaars (rechts) onthult het beeld Sterrenkinderen in de Sterrenbuurt.

Werk van Corrie Hagenaars: Van de wijk, de school en de maakster

in dossier: Hagenaars-Levolger, Corrie

20 juni 2009 Auke
(uit: BN/DeStem van 20 juni 2009; door Niels Herijgens BERGEN OP ZOOM - Juichende kinderen en een grote glimlach bij Sanny de Nijs, gistermiddag op het veldje tussen de Maanstraat en het Planetenplein in de Bergse wijk Sterrenbuurt. Aanleiding was de onthulling van een beeld van Corrie Hagenaars, midden op het gras.

Ideetje van buurtbewoonster De Nijs, die niet had gedacht zoveel bijval te krijgen. "Laat staan dat het er zo snel zou staan." En bezoekje aan de wijkcommissie was genoeg om de zaak aan het rollen te brengen.

Gemeente, winkeliersvereniging en corporatie zorgden voor de centen, Stichting KidOR voor de begeleiding en kunstenares Corrie Hagenaars ging het maken. Zij maakte op basisschool Het Kompas met het project kennis. "Er zaten ook wat kinderen aan tafel, waarop we meteen hebben afgesproken in groep acht erover te gaan vertellen. Die leerlingen hadden zlke leuke vragen! Later zijn ze met de hele klas in mijn atelier geweest. Dat had weer tot gevolg dat ze om de beurt bij me zijn komen helpen aan het beeld."

Sterrenkinderen heet het beeld, gemaakt van gerecycled materiaal zoals oude schoenen en kleren, bijeengehouden door paverpol.

Wethouder Adrinne Veraart roemde de samenwerking. "Het initiatief komt uit de buurt en het is mt de buurt gerealiseerd. Bij een fijne woonbuurt hoort zoiets moois."

Ook Bas Nieuwburg van de wijkcommissie was content. "De jeugd uit wijk Oost is nogal eens negatief in het nieuws. Dit laat zien dat er ook een andere kant is."


Tijdens de onthulling. Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven / stichting KidOR

terug