Werk van Tine van de Weyer: Laatste kunstwerk in Gramsbergen opgeknapt

in dossier: Weyer, Tine van de

29 juli 2009 Auke
(uit: De Stentor van 29 juli 2009) GRAMSBERGEN - Alle kunstwerken in Gramsbergen van het project Kunstwegen zijn nu opgeknapt. Als laatste werd Verzameling Retour (naast het treinstation) onder handen genomen. Het is een werk met zeven bogen van kunstenares Tine van de Weyer.

De keramieken delen zijn vernieuwd, het cortenstaal is schoongemaakt en het kunstwerk staat op een vernieuwde ondergrond. Het internationale project Kunstwegen loopt van Zwolle tot aan Nordhorn en telt 64 kunstwerken in een straal van 132 kilometer. In Gramsbergen zijn naast Verzameling Retour ook Het Koekoeksklokgewicht en Skylight te vinden.

Kunstwegen profileert zich als het grootste openluchtmuseum van Europa. De Nederlandse collectie is echter sinds 2001 vrijwel niet vernieuwd. Dat komt volgens de deelnemende gemeentes mede vanwege de ingewikkelde organisatiestructuur. De cultuurwethouders van Hardenberg, Dalfsen en Ommen willen de impasse doorbreken en geld vrijmaken om Kunstwegen weer op de rails te krijgen. Initiatiefnemer is de Hardenbergse wethouder Joost Liese. Hij wil na de zomer met het plan naar zijn gemeenteraad.

terug