Piet Hein Stulemeijer

ware grootte
300 x 444px (18Kb)
foto: Liesbeth Kuipers

Piet Hein Stulemeijer

Kunstenaar Piet Hein Stulemeijer (67) overleden

in dossier: Stulemeijer, Piet Hein

31 augustus 2009 Auke
(uit: Breda Vandaag.nl van 31 augustus 2009) BREDA - Fotograaf en beeldend kunstenaar Piet Hein Stulemeijer is vorige week zaterdag in Breda overleden. Hij werd 67 jaar. Stulemeijer was al enige tijd ziek. In de regio was Stulemeijer bekend om de foto’s die hij maakte van de Haagse Beemden. 25 jaar lang maakte hij elk seizoen foto’s van dezelfde plekken van de in aanbouw zijnde wijk.

Piet Hein Stulemeijer studeerde binnenhuisarchitectuur aan de Tilburgse Kunst Academie. Daarna ging hij in militaire dienst. In ’67 startte hij als zelfstandig vrij gevestigd kunstenaar. Hij hield zich onder meer bezig met beeldhouwen en het ontwerpen van meubelen en toegepaste kunst.

Volgens Hein van Kemenade, eigenaar van de boekhandel Van Kemenade en Hollaers, was Stulemeijer altijd bezig met zijn werk en zijn foto's. “Hij was een keiharde werker. Tot aan zijn dood werkte hij aan het digitaliseren van de 25-duizend foto’s die hij tijdens de bouw van de Haagse Beemden maakte. Ook zijn project van glas in de Westerschelde bij Antwerpen mag niet onbenoemd blijven.”

Een ander project was zijn boek ‘Hoge Vucht, woningen van de lopende band’, een boek over de ontwikkeling van de wijk in Breda-Noord. In samenwerking met Van Kemenade bracht Stulemeijer het boek uit.

De kunstenaar en ontwerper nam deel aan 33 binnen- en buitenlandse tentoonstellingen en verkocht zijn werk aan verschillende musea, ziekenhuizen, nutsbedrijven en particulieren in Europa.

Piet Hein Stulemeijer wordt op zaterdag vijf september begraven.

terug