De Almeerse dichteres Maria van Daalen droeg in de nieuwe bibliotheek poëzie voor.

ware grootte
470 x 315px (31,3Kb)
foto: Studio Kastermans

De Almeerse dichteres Maria van Daalen droeg in de nieuwe bibliotheek poëzie voor.

Nieuws over Maria van Daalen: Weinig animo voor Gedichtendag in Almere

in dossier: Daalen, Maria van

28 januari 2011 Auke
(uit: Almere Vandaag van 28 januari 2011; door Peter Hendriks) ALMERE - Teleurgesteld is de Almeerse Maria van Daalen niet over de matige opkomst van publiek in de nieuwe bibliotheek in Stad. "Intimiteit is bij het voordragen van poëzie een groot goed." En dus is Gedichtendag 2011 in Almere wat de dichteres betreft zeer zeker geslaagd.

Twee Aziaten kijken wat vreemd op als Van Daalen het woord neemt in het Nieuwscafé in de bibliotheek. De Almeerse is vanwege het thema ‘nacht’ verkleed als Koningin van de Nacht en daarom gehuld in een jurk met veel tierlantijntjes. Het roept de nodige vragen op bij de man en de vrouw. Als Van Daalen en haar drie studenten twintig minuten later, na non-stop een diversiteit aan poëzie te hebben voorgedragen, de microfoons weer uitdrukken, klinkt er ook uit de ‘Aziatische’ hoek applaus. "Ik heb er helemaal niets van verstaan", erkent Hao Li in het Engels. "Maar ik vond de beleving waarmee deze vier vrouwen vertelden erg mooi."

Inclusief de twee onverwachte gasten uit Azië zijn er zo’n tien mensen aanwezig om Van Daalen aan te horen tijdens Gedichtendag 2011 dat in Nederland en Vlaanderen wordt gehouden. Het is de dichteres om het even. "Of ik nou voor driehonderd of twee mensen gedichten voordraag. Het is zaak hen te pakken met de tekst en de intonatie daarvan", vertelt ze. "Straks doen we het gewoon nóg een keer. En daarna ga ik de bieb in om aanwezigen persoonlijk te vragen of ik hen een gedicht mag voordragen. Voor poëziefans is dit een heerlijke dag."

terug