Expositie 'Gros' in restaurant Fioretti College

ware grootte
800 x 800px (89,3Kb)

Expositie 'Gros' in restaurant Fioretti College

Werk van Astrid Moors: Bijzondere expositie in Fioretti College

in dossier: Moors, Astrid

3 september 2012 Auke
(bron: Kliknieuws.nl) VEGHEL - Twaalf geportretteerde leerlingen van twaalf jaar oud. Vermenigvuldig je beide getallen dan heb je een ‘gros’. En dat is ook precies de titel van de expositie in het schoolrestaurant van het Fioretti College. Kunstenaar Astrid Moors schilderde twaalf doeken van één bij één meter. Het geheel heeft het karakter van een documentaire.

“De neutrale blikken van de gekozen leerlingen zorgen ervoor dat de toeschouwer niet afgeleid wordt van het totaalbeeld”, vertelde Astrid Moors afgelopen donderdag aan de leerlingen en hun ouders. Zij waren te gast bij de opening van de expositie. Alle doeken hebben een onderlaag die bestaat uit een unieke QR-code, die op internet de ontwikkeling van het schilderij toont. De schilderijen zijn geënt op het fenomeen 'blueprint'. “Versterkt door het ritme van door de computer gegenereerde blokjes, verwijzen ze indirect naar een plattegrond, een route, een 'way of life'."
Dankzij die unieke QR-code konden de leerlingen en hun ouders het tot stand komen van hun portret op internet volgen.
Vanaf heden zijn de werken tussen de middag en na schooltijd te bewonderen. Bel even met de receptie of het bezoekmoment schikt, (0413) 34 05 75. De expositie is nog te zien tot de herfstvakantie.

terug