Werk van Krot & Co: onthulling van de kunstinstallatie Moveable Space II, 'Parallel'

in dossier: Krot & Co, Kunstenaarscollectief

17 augustus 2017 Auke
(bron: bericht Krot & Co) Op donderdag 7 september om 16.30 uur wordt de kunstinstallatie Moveable Space II, 'Parallel' van Kunstenaarscollectief Krot & Co en Stichting Samen Werken onthult in de ‘Verhalenkamer’ van bibliotheek Het Markiezaat, Kortemeestraat 17, Bergen op Zoom.

De kunstinstallatie “Moveable Space II, 'Parallel' "is het resultaat van een samenwerkingsproject van kunstenaarscollectief Krot & Co met Stichting Samen Werken (SSW). De gemeente Bergen op Zoom heeft het project mogelijk gemaakt met een subsidie vanuit het Sociaal Innovatiefonds.
Een jaar lang heeft het kunstenaarscollectief samen met een aantal deelnemers van SSW gewerkt aan dit grote kunstwerk. In een loods van SSW is de kunstinstallatie vervaardigd door dertien creatieve mensen met een compleet verschillende achtergrond en insteek. Zo werkten naast de kunstenaars van het collectief vluchtelingen uit Syrië, Irak , Iran en Palestina samen met een ex-bodybuildster , een voormalig IT’er en een kunstenaar die via SSW hun plaats in de samenleving weer willen terug vinden.

Project Parallel is community art, in de ruimste zin van het woord. De individuele creativiteit is groot. Het kunstwerk is gemaakt op basis van gelijkwaardigheid.
Er is samen over inhoud en uitvoering gesproken, maar ieder kon de eigen individuele creativiteit volledig kwijt.
Het kunstwerk bestaat uit een demontabel aantal onderdelen, Moveable Space, in totaal 5,5 bij 3 bij 2,7 meter groot. Met een digitale buitenkant, opgebouwd uit een aantal gerecyclede materialen afkomstig uit onder meer computers, en een binnenkant waarin de emoties tot uiting komen in individuele kastjes, een gezamenlijk, om beurten aangeschilderde wand, maar ook met projecties, film en audio.

Parallel verwijst naar de parallelle werelden waarin wij leven, maar ook de doelen van het project lopen parallel. Voor SSW is het van belang dat de deelnemers zich ontplooien en hun gevoel van eigenwaarde en zelfredzaamheid vergroten. Voor Krot & Co is de artistieke interactie en de kwaliteit van het kunstwerk het centrale doel. Bovendien staat de loods waar een jaar lang is gebouwd aan de Parallelweg.

De installatie zal op 7 september om 16.30 uur door wethouder mw. Y. Kammeijer in werking worden gesteld, waarmee tegelijkertijd de nieuwe ‘Verhalenkamer’ van de bibliotheek in gebruik wordt genomen.

De kunstinstallatie is tijdens de openingsuren van de bibliotheek en op zondagen van 12.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in de periode van 9 september tot 23 oktober.

Ook te bezichtigen tijdens Kunsten in de Monumenten op 9 en 10 september.

terug

Zoek in kidor.nl
resultaten sluiten