kunstwerken van
Bert Bevers


Bergen op Zoom 1997
Bergen op Zoom

Bergen op ZoomBert Bevers kaart

www.bertbevers.com

Bert Bevers (Bergen op Zoom 1954) is dichter en beeldend kunstenaar. Hij werd genomineerd voor de Schrijversprijs der Brabantse Letteren (2003) en de PoŽzieprijs Merendree (2007).
Bevers was een van de stichters van de poŽzie-uitgeverij WEL. Hij werd op 17 november 1954 geboren in Bergen op Zoom, maar woont al jaren in Antwerpen. Daar gaf hij het tijdschrift voor poŽzie De Houten Gong uit. Hij publiceerde bundels als Prachtig Beheersen, Ware Grootte, Afglans, In de buurt van de wereld, Onaangepaste tijden en Uit de herinneringen van een souffleur.
In 1999 ontving hij de Sakkoprijs. Bert Bevers stelt verschillende bloemlezingen samen, en is medewerker van Stroom. Hij exposeert zijn monotypes en tekeningen in binnen- en buitenland. Bevers is lid van de raad van bestuur van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. Zijn meest recente bundel is Lambertus van Sint-Omaars beschrijft de wereld, die hij niet alleen in boekvorm publiceerde maar ook op zijn website. Bert Bevers onderhoudt verschillende blogs, die te ontsluiten zijn via zijn website.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Bevers, Bert