Dein

Tine van de Weyer, 1988

GGZWNB (Vrederust) Halsteren
kaart

Dein

ware grootte
800 x 600px (646,8Kb)
foto: Auke van der Heide

Dein

Tine van de Weyer

www.tinevandeweyer.nl/Tine van de Weyer (1951) volgde van 1973 tot 1978 een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Weyer, Tine van de

abstract

DEIN is een soort bootvorm met het 'dak' als een golf. Het is ontstaan als een van de vele ideeŽn voor een opdracht in Flevoland die echter nooit is gerealiseerd. In dit ontwerp zijn heel veel kleine, aan boten refererende vormen ontstaan.

De openingen in het beeld zijn een soort raampjes, aan de binnenzijde hangt een zwart dun gaas. Het openwerken van het materiaal leidde tot een spel van volume en ruimte. Van geslotenheid en licht.

Het beeld is in bruikleen van het Noord-Brabants museum.

Technische gegevens:
plaatijzer en gaas.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ĎGedicht in beeldí is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliŽnten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd Ďopení en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Dein; detail

ware grootte
800 x 600px (481,8Kb)
foto: Auke van der Heide

Dein; detail