WinkelAcht

John Prop, 2011

winkelgebied Vierkantje en Parade
kaart

Een ontwerp op een afvalbak

ware grootte
326 x 585px (72,3Kb)
foto: John Prop

Een ontwerp op een afvalbak

WinkelAcht

De gemeente Bergen op Zoom doet veel inspanningen om het winkelgebied in het centrum van de stad te verbeteren en aantrekkelijk te maken. De verbinding tussen twee winkelgebieden is daarbij een noodzakelijkheid. De geografische ligging vormt letterlijk een 8 en deze naam/vorm leent zich voor een duidelijke en eenvoudige herkenning in communicatie. De kracht van een winkel-acht schuilt in ‘het in elkaar doorlopen van de ene lus in de andere. De gemeente heeft [KidOR) benaderd om middels een aantal kunstuitingen een bewegwijzering te creëren die niet alleen de winkelacht zichtbaar maakt, maar ook het aanzien van de stad Bergen op Zoom verhoogt. De bewegwijzering dient in die zin dus ook een zelfstandig kunstwerk te zijn. De opdracht voor de kunstenaar is een route van kunstuitingen te ontwerpen en uit te voeren met een duidelijke wegwijsfunctie. Kunstwerken worden door de kunstenaar aangebracht op straatelementen zoals prullenbakken, elektriciteitshuisjes, muren, parkeerautomaten en bestrating. Professionele kunstenaars konden tot 22 augustus 2011 uitsluitend op basis van het aangegeven format voorstellen en documentatie inzenden. lezen
alle

John Prop

www.johnprop.nl
John Prop volgde van 1977 tot 1982 een opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten, afd. Grafische en Publiciteitsvormgeving, te Maastricht. Van 1985 tot 1992 was hij werkzaam als vormgever en illustrator bij Indruk, buro voor vormgeving te Maastricht. lezen

zie ook:
Trafokast, Prop, CAI PrBea CF
Trafokast, Prop, KPN kvd CV
Trafokast, Prop, KPN kvd M
Trafokast, Prop, LD-40138
Trafokast, Prop, LD-40164
Trafokast, Prop, LS-023039
Trafokast, Prop, MS-014.169

toegepaste kunst

De gemeente Bergen op Zoom doet veel inspanningen om het winkelgebied in het centrum van de stad te verbeteren en aantrekkelijk te maken. De verbinding tussen twee winkelgebieden is daarbij een noodzakelijkheid. De geografische ligging vormt letterlijk een 8 en deze naam/vorm leent zich voor een duidelijke en eenvoudige herkenning in communicatie. De kracht van een winkel-acht schuilt in ‘het in elkaar doorlopen van de ene lus in de andere.

De gemeente heeft [KidOR) benaderd om middels een aantal kunstuitingen een bewegwijzering te creëren die niet alleen de winkelacht zichtbaar maakt, maar ook het aanzien van de stad Bergen op Zoom verhoogt. De bewegwijzering dient in die zin dus ook een zelfstandig kunstwerk te zijn.

De opdracht is verleend aan John Prop. Hij ontwierp 75 silhouetten in cortenstaal met een bijzonder karakter en een duidelijke wegwijsfunctie. Deze werden aangebracht op straatelementen zoals prullenbakken, meterkasten, parkeerautomaten en bloembakken.


Kunst in de Openbare Ruimte (stichting [KidOR))

www.kidor.nl


De diverse ontwerpen voor WinkelAcht

ware grootte
666 x 545px (265,5Kb)

De diverse ontwerpen voor WinkelAcht