Vechtende mannen

Ubbo Scheffer, 2000

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

Vechtende mannen

ware grootte
640 x 480px (139,3Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Vechtende mannen

Ubbo Scheffer

Ubbo Scheffer is geboren in Amersfoort in 1924 en overleden in Arnhem 1998. Hij was een veelzijdig kunstenaar en muziek- liefhebber. In 1992 werd hij slechtziend, maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan met het maken van kunst. Het leidde tot nieuwe teken- en schildertechnieken en het zoeken naar krachtige tot de essentie teruggebrachte vormen. De vorm van een kunstwerk moest nu ook voelbaar zijn.

abstract

Een beeld in bruikleen van accountantskantoor Seres uit Wageningen. Het is gemaakt door Ubbo Scheffer, van bankiraihout en corten staal. Het stelt abstracte vechtende mannen voor. Het erbij gekozen gedicht is van Ida Gerhardt, een Nederlandse dichteres. Ubbo Scheffer werkte graag met nieuwe technieken en materialen. Van hem staat ook een kunstwerk in het concertgebouw in Amsterdam. Daar staat een strijkkwartet van natuursteen.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Vechtende mannen

ware grootte
640 x 480px (140,8Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Vechtende mannen