Marriëlle zittend in de zon

Jos Lobée, 2008

GGZWNB (Vrederust) Halsteren
kaart

Marriëlle zittend in de zon

ware grootte
640 x 480px (138Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Marriëlle zittend in de zon

figuratief

Het beeld is gemaakt door de Halsterse kunstenaar Jos Lobée. De onthulling was op 9 oktober 2008, 100 jaar nadat de eerste steen is gelegd voor een psychiatrische instelling op Landgoed Vrederust. De kunstenaar over het kunstwerk: ‘In brons is een jonge vrouw afgebeeld in een kort moment van ontspanning. Even alleen maar genieten van de zon, van de warmte op haar huid. Ze sluit zich even af door de ogen dicht te doen en het hoofd achterover te laten hangen. Haar armen ondersteunen haar schouders, maar haar nek en rug zijn los, vrij van spanning. Waar ze ook mee zou kunnen worstelen, op dit moment is er alleen maar het ontspannen, het genieten van de zon op haar huid’. Hij hoopt dat een wandelaar die langs het beeld loopt ook even loskomt van de dagelijkse beslommeringen en een moment geniet van dit beeld en het bijpassende gedicht. Het gedicht is geschreven door Catootje Monsieurs, medewerkster van GGZ WNB en winnares van de gedichtenwedstrijd voor het kunstwerk.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.