Structuur kan (gaan) knellen

Fred Landsbergen, 2010

GGZWNB (Vrederust) Halsteren

Structuur kan (gaan) knellen

ware grootte
480 x 640px (137,8Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Structuur kan (gaan) knellen

Fred Landsbergen

Fred Landsbergen is geboren op 4 maart 1950 in Rotterdam.
Hij volgde daar lagere school, middelbare school en Pedagogische Academie.
Hij is sinds 1973 werkzaam in het dovenonderwijs als leraar en directeur.

Sinds 2004 is Landsbergen in Goes werkzaam als leraar op een school voor voortgezet onderwijs aan communicatief beperkten.

Naast het maken van vrij werk (te zien op artolive.nl) ontwerpt hij T-shirts en grafisch werk (o.a. series prentbriefkaarten onder de naam Kees Karton, reclamewerk en designartikelen onder de naam “Ir. Van Riksem”)

Fred Landsbergen woont en werkt in Hoek in Zeeuws-Vlaanderen.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Landsbergen, Fred

zie ook:
Thinkman

abstract

Een kunstwerk van Fred Landsbergen. Deze kunstenaar heeft ons het kunstwerk geschonken.
Je ziet een bolacacia in verenigde tegenstelling met de kubus die hem omgeeft en lijkt te behoeden. Door de combinatie van een groeiende, grillige boom, het als onverwoestbaar geachte stalen frame en de wisseling van seizoenen ontstaat bij dit kunstwerk een vormenspel. Het kunstwerk kan bij de beschouwer de vraag oproepen of de natuur zich laat dwingen door de cultuur of structuur daarvan. In dit geval of de boom zich laat beperken in de groei van de stam en kroon door het staal dat hem omgeeft. Structuur is in veel gevallen nuttig en noodzakelijk.
In het geval van overregulering kan structuur echter gaan knellen.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.


Structuur kan (gaan) knellen

ware grootte
646 x 862px (240,5Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Structuur kan (gaan) knellen