Boom en bank

Margriet Kemper, 1999

Anjovislaan
kaart

Boom en bank

ware grootte
800 x 600px (434,1Kb)

Boom en bank

Margriet Kemper

www.margrietkemper.nl/
Margriet Kemper, Bordeslaan 90, 5223 MS 's-Hertogenbosch.
Margriet Kemper (1951) volgde een opleiding aan de Minerva Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Groningen en aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch. Zij is als schilder en beeldhouwer werkzaam.

Zie ook de nieuwsberichten in het dossier Kemper, Margriet

land-art

Op 9 oktober 1999 werd het kunstwerk 'Boom en bank' van Margriet Kemper door de Stichting Beelden Binnenschelde overgedragen aan de gemeente Bergen op Zoom. Het kunstwerk werd als meest passende uitdrukking van het thema 'ontmoetingen' als onderdeel van het masterplan 'communicatie' beschouwd. Het masterplan beoogde vijf kunstwerken te realiseren in de nieuw gerealiseerde wijk 'De Bergse Plaat'.
Het kunstwerk van Kemper bestaat uit een bank met een bijzondere maatvoering onder een 45 jaar oude plataan. In de rugleuning van de bank staat de tekst: "Alles wacht op betekenis". Naast de bank staat een prullenbak.

Technische gegevens: aluminium en plataan.


Literatuur

BN/Stem 5 oktober 1999.


Beeldenroute Binnenschelde (stichting)

De Stichting Beelden Binnenschelde was een initiatief van de gemeente Bergen op Zoom om in de nieuw te bouwen wijk 'De Bergse Plaat' kunstwerken te realiseren. De Stichting heeft in de jaren 1997 en 2002 vier kunstwerken gerealiseerd. lezen


Boom en bank

ware grootte
800 x 600px (350,5Kb)

Boom en bank