Beeldenroute Borgvliet

De gemeente Bergen op Zoom heeft ruim een jaar geleden aan Stichting KidOR gevraagd om in de wijk Borgvliet op een aantal plaatsen kunstwerken te realiseren. Een werkgroep van bewoners uit de wijk heeft onder leiding van Peter Pel een jaar lang een zoektocht gehouden naar passende kunstwerken.


projectomschrijving
contact info


contact info 

stichting [KidOR)
postbus 145
4600 AC Bergen op Zoom

projectleiding

Peter Pel


neem contact op

projectomschrijving 

De gemeente Bergen op Zoom heeft ruim een jaar geleden aan Stichting KidOR (Kunst in de Openbare ruimte) gevraagd om in de wijk Borgvliet op een aantal plaatsen kunstwerken te realiseren.
Er is een werkgroep gevormd met bewoners van de wijk die het afgelopen jaar enthousiast heeft gezocht naar een passende invulling op een aantal locaties. Het resultaat van het werk is nu dat er de komende maanden op een 5-tal plaatsen in de wijk een kunstwerk kan worden geplaatst.

Het gaat om de volgende kunstwerken:

Op de hoek van de Mondafseweg en de Olympialaan komt een beeld van de Tilburgse kunstenaar Pieter Obels. Het beeld is gemaakt van Corten Staal en heeft als titel: 'Tweeblaarkanniedood'.

Ter hoogte van de Artemislaan aan de Olympialaan komt een beeld van Charles Vergouwen uit Gilze-Rijen. Het beeld is gemaakt van een groot blok ruw hardsteen. Uit het blok is een vorm gezaagd in de vorm van een huisje. De titel is 'buiten-binnen'.

In het verlengde van de Olympialaan, de laan van Borgvliet, komt ter hoogte van de Markgravenlaan een beeld te staan van Berry Holslag uit den Haag. Het stelt een wandelaar voor die uit de wijk Langeweg naar de kern van Borgvliet loopt. Het beeld is gemaakt van hard keramiek en is zeer kleurrijk.

In de ronding van de Markiezaatsweg tegenover het dal van de Molenbeek komen 2 kunstwerken van Bas Lugthart en Maree Blok uit Onderdendam in Groningen. Het gaat om uitvergrote banken met rustende personen erop, gemaakt van staal.

In de Rembrandtstraat komt ter hoogte van het wijkcentrum een beeld van Peter Schudde uit Tjuchem (Groningen). Het beeld heeft de naam 'Ammoniet' en stelt een oerschelp voor.

Behalve het beeld van Berry Holslag zullen alle beelden nog voor de zomer worden geplaatst.

Op 13 april zal een inloopmiddag/avond worden gehouden, waar alle bewoners uit de wijk zich kunnen laten informeren over de kunstwerken. Informatie daarover zal nog worden verstrekt.

Nadere informatie over de feestelijke onthulling volgt binnenkort.

De werkgroep bestaat uit:
Monique Aldenhuijsen
Sonja van Poortvliet
Isabella de Vos Burchart
Sonja van Os
Wim van Poppelen
Karen Flore (Gemeente Bergen op Zoom)
Annebelle Kools (KidOR)
Peter Pel (Projectleider)