Dans in de Wind

Toni Claes-Leus, 2003

Boulevard
kaart

Dans in de Wind

ware grootte
480 x 640px (54,1Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Dans in de Wind

Toni Claes-Leus

Toni Claes-Leus (Bergen op Zoom 1942) is autodidact. Zij volgde een opleiding tot toneelregisseuse en is bijna veertig jaar in het toneel werkzaam geweest. Zij is in meerdere disciplines werkzaam: zij schildert hoofdzakelijk in olie- en waterverf, zij maakt glasmoza´eken, vervaardigt keramiek en beelden. De beelden worden vaak door eigen gedichten aangevuld. Haar beelden worden gekenmerkt door fragiliteit, evenwichtigheid, symmetrie en eenvoud.
Toni Claes-Leus, De Boulevard, 28, 4617 LX Bergen op Zoom, tel.: 0164-248985.

zie ook:
Gezin
Verbonden
Vleugels van Liefde

figuratief

Ter gelegenheid van de oplevering van het sportcomplex aan de Boulevard door Gebr. Van den Bergh Bouw BV in 2003 kreeg Toni Claes-Leus opdracht van genoemd aannemersbedrijf een beeld te vervaardigen. Het kreeg de titel 'Dans in de Wind'. De kunstenares die geboren is in de Bergse wijk Zeekant heeft met dit beeld de verbintenis willen uitdrukken van haarzelf met de wind en het water en daarmee met de stad Bergen op Zoom. Zij schrijft hierover: "Euforisch danst het beeld, de kunstenares, op de grens van land en water, in de altijd aanwezige wind, de slierten zeewier nog om de schouders." De volgende dichtregels van haar hand lichten het werk toe:
"Hier getogen en geboren,
blijf ik dansen als een kind.
Ben zowaar in "Brons" herboren. Eeuwig dans ik in de wind".
Op 19 april 2003 werd het beeld onthuld door burgemeester P.A.C.M. (Peter) van der Velden waarna het werd overgedragen aan de gemeente Bergen op Zoom.


Technische gegevens: brons met roestvrij stalen kern, geplaatst op een betonnen sokkel die verankerd is in een hardstenen zitelement.


Particulier initiatief


Dans in de Wind

ware grootte
480 x 640px (60,4Kb)
foto: Cees Vanwesenbeeck

Dans in de Wind