Vleugels van Liefde

Toni Claes-Leus, 2001

GGZWNB ('Vrederust'), Halsteren
kaart

Vleugels van liefde

ware grootte
263 x 350px (32,1Kb)
foto: Kunstroute GGZWNB

Vleugels van liefde

Toni Claes-Leus

Toni Claes-Leus (Bergen op Zoom 1942) is autodidact. Zij volgde een opleiding tot toneelregisseuse en is bijna veertig jaar in het toneel werkzaam geweest. Zij is in meerdere disciplines werkzaam: zij schildert hoofdzakelijk in olie- en waterverf, zij maakt glasmozaïeken, vervaardigt keramiek en beelden. De beelden worden vaak door eigen gedichten aangevuld. Haar beelden worden gekenmerkt door fragiliteit, evenwichtigheid, symmetrie en eenvoud.




Toni Claes-Leus, De Boulevard, 28, 4617 LX Bergen op Zoom, tel.: 0164-248985.

zie ook:
Dans in de Wind
Gezin
Verbonden

figuratief

Met het beeld 'Vleugels van Liefde' heeft Toni Claes-Leus aan willen geven hoe belangrijk liefde en vriendschap zijn. Volgens haar voelen mensen zich beter wanneer er onderling meer vriendschap of liefde zou bestaan. Liefde en vriendschap geven mensen vleugels en hoop op een betere toekomst. Zij maakte het beeld in opdracht van Winters bouwbedrijf dat het op zijn beurt schonk als onderdeel van de kunstroute op het terrein van de GGZWNB (Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant), beter bekend als psychiatrisch centrum 'Vrederust'.
Claes maakte bij het beeld het volgende gedicht:
"Mijn geest is leeg,
Mijn handen stil,
het is of niets meer lukken wil.
Wanhopig ben ik op zoek naar mijn "ik"
Ik zie geen uitweg meer.
Maar "jij" blijft geloven in mij, totdat,
Na een eeuwigheid, zo lijkt,
Er weer een beeld op zijn sokkel prijkt."


Technische gegevens: brons met roestvrij stalen kern, geplaatst op een granieten zuil.


GGZ Westelijk Noord-Brabant

www.ggzwnb.nl
De kunstroute ‘Gedicht in beeld’ is een route waarbij kunstwerken gecombineerd worden met gedichten van voornamelijk (ex-)cliënten. Beeld en gedicht versterken elkaar.

U kunt de route vinden verspreid over het terrein van GGZ WNB in Halsteren (Hoofdlaan). Deze originele en gevarieerde kunstroute is altijd ‘open’ en voor iedereen vrij toegankelijk. Wandelaars of fietsers die de kunstroute op het terrein volgen, vinden bij ieder kunstwerk een zuil met daarop een plaquette. Daarop staan het gedicht, de dichter, de kunstenaar en de titel van het kunstwerk.