Muziek in de bomen

Kees Warmoeskerken, 2001

Beursplein
kaart

Muziek in de bomen

ware grootte
800 x 600px (496Kb)

Muziek in de bomen

Kees Warmoeskerken

Kees Warmoeskerken (Bergen op Zoom 1952) volgde een opleiding aan de Akademie Sint-Joost te Breda (avondopleiding monumentale vormgeving en schilderen, 1972 - 1977). Hij is als tekenaar, schilder en beeldhouwer werkzaam. lezen

zie ook:
Stalen boom
Vlasbinder

typografie

In de leilinden langs het Beursplein is het volkslied van Bergen op Zoom - 'Merck toch hoe sterck' - in tekst met notenschrift daaronder aangebracht. 'Merck toch hoe sterck' is een 17de-eeuws geuzenlied waarvan de tekst geschreven is door Adriaan Valerius. Het lied heeft betrekking op de strijd tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.
Omdat in dit lied Bergen op Zoom wordt geroemd vanwege het feit dat de Spanjaarden hier in 1622 een halt werd toegeroepen, is het het volkslied van deze stad geworden. Toen in 1996 dweilband de Pappegatters 22 jaar bestond werd de titel van dit volkslied in het plaveisel van het Beursplein aangebracht. In 2001 werd op initiatief van dweilband de Pappegatters door Kees Warmoeskerken het huidige kunstwerk ontworpen dat vervolgens door de Pappegatters zelf werd gemaakt bij Firma Tummers Metaalbewerking in Hoogerheide. Het kunstwerk is een ode aan de Bergse muzikanten. Na plaatsing is het kunstwerk aan de gemeente Bergen op Zoom geschonken.


Technische gegevens: roestvrij staal.


Particulier initiatief


Muziek in de bomen

ware grootte
800 x 600px (577,7Kb)

Muziek in de bomen