kies dossier:

dossier: Spenkelink, Melanie

oudere berichten pagina 1 van 2

Kunstenares Melanie Spenkelink toont de herinneringsmedaille Kunstenares Melanie Spenkelink toont de herinneringsmedaille (Foto: Robert Hoetink)

Werk van Melanie Spenkelink: ‘Leuk om mensen bij dit kunstwerk te betrekken’

25 april 2013 (uit: Dé Weekkrant - Huis aan Huis Enschede) ENSCHEDE – Toen kunstenares Melanie Spenkelink hoorde van de prijsvraag om een kunstwerk te maken in verband met kroningsdag, was ze direct enthousiast. “Vooral omdat het de bedoeling is om mensen bij het kunstwerk te betrekken. Dat is juist iets wat ik heel mooi vind om te doen.” Melanie woont in Arnhem, maar is een wel geboren en getogen Twentse. lezen

in dossier: Spenkelink, Melanie


Werk van Melanie Spenkelink: Enschedeërs maken vlaggetjes voor kroning

11 april 2013 (bron: TV Enschede; donderdag 11 april 2013) Op diverse plekken in Enschede worden vandaag vlaggetjes versierd voor de herinneringsmedaille die op 30 april aan de Grote Kerk wordt vastgemaakt. Het initiatief voor de actie komt van de Oranjevereniging Enschede, de uitvoering van het project ligt bij kunstenares Melanie Spenkelink. Samen met vrijwilligers van Tetem Kunstruimte bezoekt ze diverse locaties met een grote berg vlaggetjes en diverse knutselmaterialen. Vanochtend worden zorgcentra bezocht. Vanmiddag kan iedereen aan de slag in het stadhuis, het stadskantoor, Wolff Cinestar en AH XL.

in dossier: Spenkelink, Melanie


Werk van Melanie Spenkelink: Laatste ronde kunst op windmolens

14 september 2012 (uit: Leeuwarder Courant van 14 september 2012) OOSTERBIERUM - Werken van kunstenaars Marleen Vermeulen, Melanie Spenkelink en Jeanette Hoekstra zijn donderdag onthuld in windmolenpark De Bjirmen bij Oosterbierum. De doeken zijn te zien hoog in de lucht, op de windturbines. Het is de laatste expositie van het kunst- en landschapsproject Kunst op Windmolens van energiebedrijf Nuon en internationaal kunstplatform Bubble Projects uit Buitenpost. Vanaf afgelopen maart al zijn er iedere twee maanden nieuwe creaties van 24 talentvolle kunstenaars te zien op drie verschillende windmolens. De vandaag onthulde doeken blijven hangen tot en met eind oktober.

in dossier: Spenkelink, Melanie


(Foto: Lars Smook)

Werk van Melanie Spenkelink: Heanig An zaterdag weer te zien

13 april 2012 (bron: Twente FM) ROSSUM – Het opblaasbare kunstwerk Heanig An is vanaf morgen weer te bezichtigen in Rossum. Kunstenares Melanie Spenkelink heeft de afgelopen dagen volop gewerkt om het werk weer te herstellen. Op Eerste Paasdag werd het kunstwerk vernield, slechts één dag nadat het geplaatst werd bij de Everloostraat. Met een industriële naaimachine zijn de scheuren in het 17 meter lange en 8 meter hoge kunstwerk weer gerepareerd. Spenkelink hoopt dat vandalen nu van het bijzondere paard af blijven. Heanig An is al sinds 2010 te zien op diverse wisselende plekken in Twente. De politie onderzoekt de vernieling in de hoop de schade te kunnen verhalen op de dader of daders.

in dossier: Spenkelink, Melanie


Kunstenares Melanie Spenkelink met het kunstwerk Heanig An. Kunstenares Melanie Spenkelink met het kunstwerk Heanig An. (Foto: Lars Smook)

Werk van Melanie Spenkelink: Paard Heanig An alweer leeg

10 april 2012 (uit: De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag 10 april 2012) VOLTHE - Het kunstwerk Heanig An, het enorme opblaasbare paard dat zaterdag werd gevuld in een weiland aan de Everloostraat bij Rossum, is door vandalen vernield. Een teleurgestelde kunstenares Melanie Spenkelink, die het kunstwerk bedacht en zich namens de gemeente Dinkelland over het paard ontfermt, vertelt dat de touwen waarmee het vast zat zijn doorgesneden en er een scheur in het kunstwerk zit. Ook is een elektriciteitskabel kapot gemaakt. lezen

in dossier: Spenkelink, Melanie


oudere berichten pagina 1 van 2