Balonnen bij de opening van het Canadapad

ware grootte
800 x 600px (668,1Kb)
foto: stichting KidOR

Balonnen bij de opening van het Canadapad

Speelkunstwerk in gebruik genomen

in dossier: [KidOR) | Canadapad | Brinkman, Wolf | Hoogstraten, Jeroen

22 april 2009 Auke
Woensdagmiddag 22 april is onder grote belangstelling het speelkunstwerk Canadapad van Wolf Brinkman en Jeroen Hoogstraten in gebruik genomen. Wethouder AdriŽnne Veraart liet zich bij de opening assisteren door de kinderen van de Canadalaan. Zij lieten ballonnen los en hielpen het pad te vegen bij wijze van openingsact.

In het kader van stedelijke vernieuwing is in het deel van Warande-West tussen de Pastoor Jutenlaan/Guido Gezellelaan en de Parallelweg de openbare ruimte opgeknapt, in combinatie met het vervangen van de riolering en het treffen van maatregelen die de verkeersveiligheid verhogen.

speelkunstwerk
In het gebied waren onvoldoende speelgelegenheden aanwezig. Als afronding van de werkzaamheden zijn zowel aan de Generaal Winckelmanstraat als aan de Canadalaan twee nieuwe speelgelegenheden gemaakt.
Vooral de speelgelegenheid aan de Canadalaan is bijzonder: het gaat hier om een speelkunstwerk, dat tot stand kwam in samenwerking met Stichting Kunst in de Openbare Ruimte [KidOR). Het kunstenaarsduo Wolf Brinkman en Jeroen Hoogstraten uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt.

verbeelding
Het speelkunstwerk is een pad van gele en zwarte stenen, dat door het plantsoen slingert. In het pad zijn symbolen en patronen verwerkt, die verwijzen naar de geschiedenis van buurt en straat of verhalen van bewoners. Met het pad hebben kinderen uit de buurt de beschikking over een unieke speelplek, die tot de verbeelding spreekt en waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan.

big band
De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met stichting KidOR. Medewerking werd verleend door big band Bill Bounders Orchestra. (En het weer werkte ook mee.)

terug