Werk van Paul Vendel: Ecofestival Landen op landschapspark De Oeverlanden

in dossier: Vendel, Paul

28 oktober 2010 Auke
(uit: De Echo van 28 oktober 2010) AMSTERDAM - BOS EN LOMMER - Op landschapspark De Oeverlanden wordt op zondag 31 oktober het ecofestival Landen gehouden. Landen is een ecologisch festival dat met beide benen in de natuur staat. Bezoekers kunnen rozenbottels plukken, rocket stoves maken en overleven met de elementen in de Oeverlanden. Maar er kan ook worden genoten van kunst, muziek, film en dans. Een danstheatergroep onder leiding van Artemis Lampiri maakt voor Landen2010 een nieuwe productie op locatie. Paul Vendel maakt een kunstwerk voor drie dagen waarbij hij gebruik maakt van de verborgen technieken uit de natuur. Er is een drijvende markt, waar eten en andere producten verkocht worden. De basis voor het eten komt zoveel mogelijk bij boeren uit de buurt vandaan. Ook wordt er jam verkocht die is gemaakt van rozenbottels uit de Oeverlanden.

De Deense grafisch vormgever Mads Vind Ludvigsen ontwikkelde het perfecte keilsteentje en zal een 'skipping stone' competitie leiden. Kunstenares Liesbeth Bijwaard maakt van pallethout de toegangspoort van het festivalterrein. Verder zijn er verschillende buitenkunstprojecten en de Drijf Sauna.

Tijdens Landen is er bijzondere aandacht voor het 'cradle to cradle'-principe; een ontwerp moet bijdragen aan het millieu. Een letterlijk voorbeeld vormen de 'vlaaiers' die door het POO project vervaardigd zijn. De flyers van het festival zijn volledig gemaakt van de stront van de Schotse Hooglanders uit het park. Bordjes en bekertjes zijn composteerbaar en stroom komt uit wind en water. De inrichting en de vormgeving van het evenement kunnen na 31 oktober als voedsel voor de natuur bijdragen aan de biodiversiteit in het landschapspark.

Het festival duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Meer informatie over Landen 2010 is te verkrijgen bij Nicolle Schatborn: 06-11310439. Zie ook www.nieuwenmeer.nl/landen+2010. Landschapspark De Oeverlanden is te vinden aan Oude Haagseweg.

terug

Zoek in kidor.nl
resultaten sluiten