Werk van Herman Lamers: Derde beeld bij Het Palet dankzij inzamelactie

ware grootte
638 x 850px (116,4Kb)
foto: Herman Lamers

Werk van Herman Lamers: Derde beeld bij Het Palet dankzij inzamelactie

Werk van Herman Lamers: Derde beeld bij Het Palet dankzij inzamelactie

in dossier: [KidOR) | Lamers, Herman

23 april 2012 Auke
(uit: BN/DeStem van maandag 23 april 2012; door Annelies Vlaanderen) BERGEN OP ZOOM - Het beeldendrieluik Waiting for you bij brede school Het Palet in de Bergse wijk Borgvliet en Langeweg is compleet. Afgelopen zaterdag heeft kunstenaar Herman Lamers het derde beeld, een knuffelachtig beest op een hoge sokkel, geplaatst. De twee andere beelden staan er al sinds de opening van Het Palet vorig jaar september.

Bijna was dit derde beeld er niet gekomen, vertelt hij. "Na twee beelden was het geld op. Toen hebben particulieren nog geld bij elkaar gesprokkeld om het derde beeld te financieren. Dat is een unieke actie, echt geweldig."

De actie geeft aan dat de beelden in de smaak vallen, bij volwassenen en ook bij de kinderen. Want die hebben, zo weet de Rotterdamse kunstenaar, inspraak gehad toen er een keuze moest worden gemaakt voor een kunstwerk bij de school.

Lamers, tevens docent aan de kunstacademie in Den Bosch, is sinds 1981 beeldend kunstenaar. Hij heeft veel ervaring met opdrachten voor beelden in de openbare ruimte. Zo maakte hij voor Schiphol een aquarium met kleine haaitjes. In het belastinggebouw in Roosendaal hangen van hem enorme luchtbellen met daarin neonbeelden die steeds aan- en uitgaan.

De beelden voor Het Palet stellen alledrie een knuffel voor. Althans, dat is de bedoeling van Lamers. "Ze staan op de plek waar ouders altijd staan te wachten op hun kind. Voor een kind is een ouder eigenlijk ook zoiets als een knuffel, iets rustgevends, iemand op wie je altijd terug kunt vallen."

terug