Wil en Lisan Rutten uit Esch lopen de stadswandeling.

ware grootte
468 x 311px (32,8Kb)
foto: Tonny Presser/het fotoburo

Wil en Lisan Rutten uit Esch lopen de stadswandeling.

Stadswandeling Bergen op Zoom ontdekkingstocht

in dossier: Mark, Arno van der

12 augustus 2008 Auke
(uit: BN/DeStem van 12 augustus 2008 door Mariėtte den Engelse) BERGEN OP ZOOM - Het leuke van een stadswandeling is dat je de stad door andere ogen bekijkt. Je wordt gewezen op details waar je anders achteloos langs loopt. ... Hoe vaak zou ik al over het Bolwerk-Zuid zijn gereden? Nog nooit heb ik de kunstwerken, behorend bij de kunstroute, echt bekeken. En dat Bergen op Zoom een esperantomonument heeft op de hoek van het Bolwerk en de Korneel Slootmanslaan wist ik domweg niet.

Dus neem ik nu eens tijd voor kunst. Staand bij een sculptuur zonder naam van Arno van der Mark tref ik Wil en Lisan Rutten uit Esch. Ook zij hangen vandaag de toerist uit. Ze maken dezelfde stadswandeling. Het is hun eerste vakantiedag. Samen struinen ze diverse steden af. Waren ze 's morgens eerst in Breda, de middag is gereserveerd voor Bergen op Zoom. "Op Omroep Brabant hoorden we iets over de Beste Binnenstad van Nederland. Dat was reden om te gaan", zegt het echtpaar. En het valt ze niets tegen. " De mooie straatverlichting en de afwisselende bestrating valt op", zegt Wil Rutten, die zelf bij de gemeente Boxtel werkt. Ook het vele groen vinden ze een pluspunt. Vol goede moed zetten ze de pas er weer in. En ook ik vervolg mijn ontdekkingstocht. Want zo voelt het. Alsof ik de stad nu pas echt leer kennen. Honderden keren liep ik al door Het Markiezenhof. Nog nooit eerder bezocht ik de Mariakapel. En dat de kapel vroeger diende als archiefbewaarplaats is voor mij een nieuwtje.

...

En zo kom ik al wandelend en lezend veel te weten over de Beste Binnenstad van Nederland. De stadswandeling is een aanrader en zeker niet alleen voor toeristen.

Stadswandeling Bergen op Zoom, verkrijgbaar bij VVV de Brabantse Wal aan de Kortemeestraat, 2,50 euro. Op woensdag en zondag zijn er wandelingen onder leiding van een gids.

terug